Primavera


ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ДЕРЖАВНОМУ АГЕНТСТВІ ВОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ДЕРЖАВНОМУ АГЕНТСТВІ  ВОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

27 червня 2024 року у змішаному форматі відбулось засідання громадської ради при Державному агентстві водних ресурсів України.
Заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак надав інформацію щодо прогресу імплементації Директив ЄС, пов’язаних з водними ресрсами і є обов’язковою вимогою до вступу України в ЄС. 
Також учасники заходу заслухали та провели обговорення  доповідей щодо ефективності  природно-штучного біомеліоративного комплексу водних об’єктів,  доцільності  відновлення греблі Оскільського водосховища як складової водогосподарської системи в суббасейні р. Сіверський Донець для забезпечення водою населення та економіки на сході України та впровадження Нітратної Директиви в Україні: позиція громадськості та подальші кроки для зменшення забруднення води від нітратів з сільськогосподарських джерел. 
Від МГО "Прімавера" у засіданні громадської ради взяли участь заступник директора  Поліщук Віталій та експерт Тетяна Матяш. Віталій Поліщук повідомив присутніх про створення Громадської водної ініціативи, її місію та завдання та запросив всіх бажаючих підтримати Декларацію ГВІ та долучитися до  співпраці задля сприяння Уряду у формуванні та реалізації міжгалузевої водної політики України для відновлення та розвитку водного господарства на принципах водного врядування. 
 


<< Go back to the previous page