Primavera


КРУГЛИЙ СТІЛ КООРДИНАЦІЙНОЇ ГРУПИ ЛОКАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ ПРОЄКТУ PROGRESS

КРУГЛИЙ СТІЛ КООРДИНАЦІЙНОЇ ГРУПИ ЛОКАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ ПРОЄКТУ PROGRESS

 

10 липня 2024 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся перший круглий стіл координаційної групи локальних партнерів проєкту PROGRESS.
Круглий стіл організовано в рамках регіонального проєкту «Підготовка країн Східного партнерства до Європейського зеленого курсу» (PROGRESS), який фінансується BMUV (Федеральне міністерство довкілля, охорони природи, атомної безпеки та захисту прав споживачів Німеччини) та реалізується консорціумом у складі GIZ (Німецьке товариство міжнародного співробітництва), OECD (Організація економічного співробітництва та розвитку) та ІЕП НАН (Інститут економіки та прогнозування НАН України).
Цей проєкт є новим доповненням до портфелю Енергетичного та кліматичного кластеру та буде реалізовуватися протягом 2024-2028 рр. Метою  проекту PROGRESS є довгострокове пом’якшення наслідків зміни клімату та забезпечення сталого розвитку в країнах Східного партнерства, таких як Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна.
На заході були присутні понад 70 учасників, включаючи представників Консорціуму проєкту, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, а також національні та міжнародні організації, аграрні асоціації, університети, науково-дослідницькі та фахові інституції.
Практична сесія, в якій прийняла участь директор МГО "Прімавера" Ольга Жовтоног, включала обговорення найкращих практик ЄС зі стійкості до зміни клімату в агропромисловому секторі та аналіз викликів співпраці в аграрному секторі в умовах кліматичних змін. Проведення Круглого столу підтвердило критичну важливість міжнародної співпраці та обміну досвідом для успішного впровадження Європейського зеленого курсу в Україні та інших країнах Східного партнерства.

КРУГЛИЙ СТІЛ КООРДИНАЦІЙНОЇ ГРУПИ ЛОКАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ В УКРАЇНІ

 

<< Go back to the previous page