Primavera


РЕЗУЛЬТАТИ ПРОЕКТУ: «РОЗВИТОК ПОТУЖНОСТІ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ОВК З УПРАВЛІННЯ ВОДНИМИ РЕСУРСАМИ ДЛЯ СТАЛОГО АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА У ВОЛИНСЬКОМУ РЕГІОНІ»

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОЕКТУ: «РОЗВИТОК  ПОТУЖНОСТІ  ДЛЯ СТВОРЕННЯ  ОВК З УПРАВЛІННЯ ВОДНИМИ РЕСУРСАМИ  ДЛЯ СТАЛОГО АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА У ВОЛИНСЬКОМУ РЕГІОНІ»

28 лютого 2024 року у торгово-промисловій палаті м. Луцьк  експерти МГО «Прімавера» презентували результати виконання проекту «Розвиток  потужності  для створення  ОВК з управління водними ресурсами  для сталого аграрного виробництва у Волинському регіоні». Процес реалізації проекту неодноразово висвітлювався у новинах на нашому сайті.

Учасники проведеного заходу обговорювали напрямки удосконалення існуючого законодавства для реалізації оптимальної моделі ОВК та перелік необхідної нормативної бази  для її сталого функціонування. За результатами обговорення затверджено остаточну дорожню карту утворення ОВК  на  пілотній Кричевичівській дренажній системі у Колодяжненській громаді для забезпечення сталого водорегулювання для с.-г. виробництва, виконання функцій захисту від повеней і паводків та збереження водних ресурсів на території громади і прилеглих територіях.

Також під час зустрічі учасники обговорили пропозиції щодо змісту потрібних навчальних програм  для розбудови потужності ОВК та розвитку аграрного  і природного потенціалу сільських  територій на Волині та продовження співпраці з голландськими організаціями у цьому напрямку.

Місцеві експерти МГО Прімавера  та експерти з Нідерландів у форматі он-лайн провели тематичний тренінг. Зокрема, голландські експерти представили міжнародний досвід найкращих практик з інтегрованого управління водними ресурсами для аграрного виробництва та збереження природного середовища включаючи біорізноманіття.

Загалом у заходах прийняли активну участь понад 40 осіб. Після закінчення семінару експерти МГО «Прімавера» провели зустріч з представниками Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області та зацікавленими сторонами з обговорення подальших дій щодо  реалізації дорожньої карти створення ОВК на пілотній території проекту, що завершився,  а також підготовки пропозиції для подальшої співпраці з голландськими організаціями.

                    

<< Go back to the previous page