Primavera


Робочий візит з земельних питань у Суворовській територіальній громаді у рамках проекту The German-Ukrainian Agricultural Policy Dialogue (APD)

Робочий візит з земельних питань у Суворовській територіальній громаді у рамках проекту The German-Ukrainian Agricultural Policy Dialogue (APD)

МГО Прімавера є партнером з виконання завдань Фахового Діалогу із Земельних питань двостороннього проекту «Німецько-Українського Агро політичного Діалогу», а саме «Розроблення концепції управління комунальними земельними ресурсами для територіальної громади». 

У рамках виконання завдань проекту заплановано робочі візити експертів МГО Прімавера на пілотні території. Так, зокрема, з 31 липня по 4 серпня тривала перша робоча поїдка до Суворовської територіальної громади Одеської області, яка була обрана Фаховим діалогом із земельних питань як пілотна громада.

Метою візиту було розпочати спільну роботу з керівниками та фахівцями Суворовської територіальної громади та зацікавленими сторонами на місцевому рівні з формування змісту та написання розділів Концепції управління комунальними земельними ресурсами Суворовської ТГ. У період візиту було проведено два робочих семінари за представництва всіх груп зацікавлених сторін. Учасниками семінарів були керівники та фахівці громади, представники ОВК, фермери.

Під час першого семінару було проведено аналіз землекористування на території громади, сформовано бачення та визначено стратегічні напрямки щодо удосконалення управління комунальними землями.  

Другий семінар було присвячено питанням застосування існуючих інструментів консолідації земель та інтегрованого управління земельними/водними ресурсами для підвищення ефективності управління землями громади, в тому числі на зрошуваних землях. У результаті спільної роботи у групах учасники семінару запропонували та надали опис основних складових двох проектів оптимізації умов використання земель громади з використанням інструментів простої та інтегрованої консолідації та різних методів оцінки земель.

 Наступна робоча поїдка у Суворівську територіальну громаду у відбудеться у першій декаді вересня 2023 року. 
       

<< Go back to the previous page