Primavera


ДРУГИЙ РОБОЧИЙ ВІЗИТ ЕКСПЕРТІВ МГО ПРІМАВЕРА ДО ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДРУГИЙ РОБОЧИЙ ВІЗИТ ЕКСПЕРТІВ МГО ПРІМАВЕРА ДО ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19-20 жовтня 2023 року експерти МГО Primavera Василь Турченюк та Сергій Клімов відвідали Волинську область в рамках PSD-проекту «Розвиток потенціалу для створення ОВК з управління водними ресурсами для сталого сільськогосподарського виробництва у Волинській області», який реалізується за підтримки Уряду Нідерландів (RVO).

За результатами робочих зустрічей із зацікавленими сторонами визначено першочергові заходи щодо відновлення працездатності Кричевичівської осушувальної системи, які спрямовані на забезпечення сталого ведення сільськогосподарського виробництва на землях системи, вирішення екологічних проблем, пов’язаних із підтопленням лісових масивів, охороною населених пунктів Колодяжненської територіальної громади та прилеглих територій від шкідливої дії води. Цей комплекс заходів включає очищення частини каналів підвідної та регулюючої дренажних мереж, ремонт гідротехнічних споруд, модернізацію насосної станції, встановлення кротового дренажу на частині системи з торфовими ґрунтами, глибоке рихлення на мінеральних грунтах, очищення і поглиблення провідних каналів осушувальної мережі лісового фонду, влаштування мережі наглядових свердловин за рівнями грунтових вод.

За програмою візиту було проведено тренінг для зацікавлених сторін на місцевому рівні щодо впровадження сучасних технологій та технічних рішень для відновлення працездатності та підвищення ефективності використання осушуваних земель та прилеглих територій, а також захисту від шкідливої дії води населених пунктів громади. Продемонстровано існуючий світовий досвід проведення реконструкції та будівництва осушувальних систем, зокрема на прикладі Нідерландів.

Насамкінець голова Колодяжненської громади Віталій Кашик висловив вдячність учасникам заходу та сподівання на подальшу плідну співпрацю, яка забезпечить ефективне функціонування місцевої меліоративної системи та, відповідно, підвищення якості використання земельного фонду громади та сприятиме формуванню передумов для створення організацій водокористувачів на осушених землях.

Під час робочої поїздки зібрано необхідні технічні дані, використання яких передбачено при виконанні наступних завдань проекту.

         


<< Go back to the previous page