Primavera


СЕМІНАР ТА ТРЕНІНГ: ПРОДОВЖЕННЯ ПРОЕКТУ «РОЗВИТОК ПОТУЖНОСТІ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ОВК З УПРАВЛІННЯ ВОДНИМИ РЕСУРСАМИ ДЛЯ СТАЛОГО АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА У ВОЛИНСЬКОМУ РЕГІОНІ»

СЕМІНАР ТА ТРЕНІНГ: ПРОДОВЖЕННЯ ПРОЕКТУ «РОЗВИТОК  ПОТУЖНОСТІ  ДЛЯ СТВОРЕННЯ  ОВК З УПРАВЛІННЯ ВОДНИМИ РЕСУРСАМИ  ДЛЯ СТАЛОГО АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА У ВОЛИНСЬКОМУ РЕГІОНІ»

20 грудня 2023 року у форматі онлайн МГО  «Прімавера»  провела інтерактивний  семінар та тренінг у рамках виконання проекту  «Розвиток  потужності  для створення  ОВК з управління водними ресурсами  для сталого аграрного виробництва у Волинському регіоні». Проект реалізовується за підтримки уряду Нідерландів.                             

Метою проведення інтерактивного семінару було обговорення з зацікавленими сторонами на місцевому рівні низки завдань щодо створення ОВК у межах функціонування Кричевицької дренажної системи, яка є пілотною у проекті та розташована у Колодяженській територіальній громаді Волинської області.

Учасники обговорювали імовірні моделі та етапи створення організацій водокористувачів  у межах функціонування дренажної системи, що має багатофункціональне призначення (водорегулювання на сільськогосподарських землях для вирощування с-.г. продукції, водовідведення для захисту населених пунктів підчас паводків та підтримання сприятливого водного режиму на прилеглих лісових масивах), оцінку необхідності та напрямів  удосконалення існуючого  законодавства щодо створення ОВК в умовах багатофункціональних дренажних систем.

Одним із завдань проведеного семінару також було розроблення проекту дорожньої карти з реалізації найбільш перспективної моделі створення ОВК для умов функціонування  Кричевицької дренажної системи. Модель створення ОВК було  обрано учасниками семінару під час обговорення у цільових  групах.

Після семінару для зацікавлених сторін експерти МГО Прімавера  провели тренінг «Інноваційні підходи до управління водними ресурсами на дренажних системах для цілей вирощування с.- г. продукції та  досягнення компромісів щодо  збереження біорізноманіття та місцевих водних ресурсів». Під час тренінгу учасникам презентували інформацію щодо застосування  принципів та  методів  сталого управління водними та земельними ресурсами у межах дії дренажних систем, управління водним режимом ґрунту для вирощування сільськогосподарських культур на дренажних системах подвійного регулювання, сучасних методів моніторингу та управління водними ресурсами на меліорованих землях, а також методів управління водними ресурсами на меліорованих землях з врахуванням вимог збереження місцевих водних ресурсів, водно- болотних угідь та біорізноманіття.

Загалом у заходах прийняли активну участь понад 20 осіб. Серед учасників були представники від урядових організацій та міжнародних проектів, представники пілотної території та експерти МГО «Прімавера».

      

<< Go back to the previous page