Primavera


XII Міжнародна науково-практична конференція під девізом «Вода для миру» присвячена Всесвітньому дню водних ресурсів

XII Міжнародна науково-практична конференція під девізом «Вода для миру» присвячена Всесвітньому дню водних ресурсів

21 березня 2024 року експерти МГО Прімавера взяли участь у роботі  XII Міжнародної науково-практичної конференції під девізом «Вода для миру» присвячена Всесвітньому дню водних ресурсів. Конференція проведена за ініціативи Інституту водних проблем та меліорації НААН.

Учасники конференції обговорювали проблеми формування водної безпеки України в сучасних умовах, управління водними ресурсами та шляхи їх вирішення, в тому числі вплив воєнних дій під час повномасштабного вторгнення на водні та земельні ресурси, зокрема наслідки руйнування Каховської ГЕС. 

Загалом, до роботи конференції, яка пройшла у змішаному режимі з забезпеченням  синхронного перекладу,  долучилися біля 200 учасників з 31 організацій, в тому числі науковці та фахівці з Литви, Грузії, Туреччини та Японії. В рамках онлайн-конференції було проведено пленарну сесію та дві тематичні секції (стале водокористування, охорона та відтворення водних ресурсів; сільськогосподарські меліорації та використання меліорованих земель).

  Зокрема, директор МГО Прімавера Ольга Жовтоног на пленарному засіданні представила доповідь на тему «Методологічні засади та дієві інструменти формування водної політики».

<< Go back to the previous page