Primavera


Визначення напрямків реалізації та подальшого розвитку Водної Стратегії України

Визначення напрямків реалізації та подальшого розвитку Водної Стратегії України

2 лютого 2023 року у форматі онлайн-конференції за ініціативи МГО Прімавера було проведено робочу зустріч у рамках  короткотермінового волонтерського проекту  з визначення напрямків реалізації та подальшого розвитку Водної  Стратегії України, яка була схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів  від 9 грудня 2022 року за № 1134-р. У Водній Стратегії   визначено основні  засади державної політики  у галузі використання  і охорони вод та відтворення  водних ресурсів для досягнення  узгодженості  у використанні водних ресурсів, підвищення рівня водної безпеки та мінімізації  ризиків при впровадженні принципів  інтегрованого  управління водними ресурсами. Ухвалення такого важливого документу було необхідним  для виконання Україною  міжнародних зобов’язань у сфері водної безпеки, Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також Резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Цілі сталого розвитку до 2030 року».

Виклики сьогодення вимагатимуть постійного реагування  та відповідного вдосконалення прийнятого документу, що безпосередньо впливатиме на його успішну реалізацію. Зокрема, директорка МГО Прімавера Жовтоног О.І. представила презентацію ідей ініціативного проекту з  визначення напрямків реалізації та подальшого розвитку Водної Стратегії України та пропозиції щодо організації процесу його виконання.

Учасники зустрічі значну увагу приділили не лише обговоренню напрямків подальшої реалізації та розвитку Водної Стратегії, в обговоренні значна увага приділялась питанням комплексного законодавчого регулювання використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів.

Крім експертів МГО Прімавера у зустрічі  взяли участь представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів,  Держаного агентства водних ресурсів,  Інституту водних проблем і меліорації НААН,  Національного університету  водного господарства та природокористування.

<< Go back to the previous page