Primavera


Розвиток потужності для створення організації водокористувачів з управління водними ресурсами для агровиробництва у Волинському регіоні

Розвиток потужності для створення організації водокористувачів з управління водними ресурсами для агровиробництва у Волинському регіоні

АНОНС: 28 лютого 2024 року МГО «Прімавера» проведе заключний семінар  для презентації результатів проекту «Розвиток  потужності  для створення організації водокористувачів (ОВК) з управління водними ресурсами для сталого аграрного виробництва у Волинському регіоні». Проект реалізовано за підтримки уряду Нідерландів.

Метою проведення  семінару є представлення результатів впровадження проекту на пілотній території Колодяжненської громади у зоні обслуговування Кричевичівської меліоративної системи та обговорення дорожньої карти утворення і розвитку потужності ОВК для експлуатації багатофункціональних дренажних систем подвійного регулювання у Волинській області, а також для залучення інвестицій у їх модернізацію.

Крім того, у рамках семінару передбачено проведення онлайн-тренінгу за участю голландських експертів та інших зацікавлених сторін.

До участі у заходах запрошено представників Міністерства аграрної політики та продовольства, Державного агентства водних ресурсів, Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм, проекту USAID, Волинської ОДА, Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, громадських та наукових організацій. Від пілотної території запрошені керівництво місцевої ОТГ та комунальних підприємств, фахівці ОТГ з земельних питань та екології, представники крупних господарств, фермерських господарств та власників паїв, що використовують землю у межах дії дренажної системи, представники лісової галузі, місцеві НГO та активісти.

Проміжні та заключні результати проекту, а саме презентації семінарів та проведених тренінгів, інтерактивна карта пілотної території проекту містяться у наступних файлах та посиланнях:

Презентація проекту

Методи моніторингу та управління водними  ресурсами

Управління водним режимом грунту на  системах подвійного регулювання

Водне врядування досвід Нідерландів

Міжнародний досвід управління водними ресурсами на локальному рівні

Реконструкція гідромеліоративнпих систем гумідної зони

Управління водними ресурсами на міліорованих землях екологічні аспекти

Моделі створення ОВК

Розвиток потужності для створення ОВК

Створення потужності створення ОВК тренінг

Інноваційні підходи до управління водними ресурсами тренінг

Розвиток потужності для створення ОВК. Результати проекту

Роль ОВК у вирішенні проблем функціонування Кричевичівської ОЗС

Напрямки удосконалення законодавчих засад  та нормативної бази створення ОВК

Дорожна карта створення ОВК

Інтерактивна карта Кричевичівської осушувальної системи двосторонньої дії


<< Go back to the previous page